2 Mayıs 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Ali Karimi Sezona Hazır

Yukatel Kayserispor’un 2021 22 futbol sezonunda sakatlığı lisansını dondurmak zorunda kaldığı İranlı oyuncusu Ali Karimi yeni sezona hazır. Yukatel Kayserispor, 2022 23 futbol sezonu için Ali Karimi’nin lisans başvurusunu yaptı.

Ali Karimi Adeta Yeni Bir Transfer Etkisi Yarattı

İranlı merkez orta saha oyuncusu Ali Karimi geride kalan 2021 22 futbol sezonunun başında Katar ligi takımlarından Quatar SC’den Kayserispor’a bedelsiz olarak gelmişti. Mücadeleci yapısı ve güçlü fiziği ile Yukatel Kayserispor orta sahasına ciddi bir direnç ve güç katacağına inanılan Ali Karimi yaşadığı sakatlık problemi sebebiyle ciddi bir ameliyat geçirmek zorunda kalmış ve iyileşme süresinin en az 6 ay olacağı öğrenilince de oyuncunun lisansı Kayserispor tarafından dondurulmuştu.

Bu sezon transfer tahtası kapalı olan Yukatel Kayserispor, şimdiye kadar resmi bir transfere imza atamadı. Takımın yeni teknik direktörü Çağdaş Atan, bütün hazırlıkları transfer tahtası sanki hiç açılmayacakmış gibi düşünerek yapıyoruz beyanında bulunmuştu. Öte yandan Kayserispor yönetiminin de transfer tahtasını açabilmek için gereken parayı neredeyse toplamak üzere olmaları sebebiyle bazı oyuncularda transfer görüşmeleri yaptığı söylentileri de halihazırda mevcut olmakla birlikte somut gerçeklik şu ki; Kayserispor 2022 23 futbol sezonu için dış transferde kimseyi kadroya katamadı.

Yukatel Kayserispor’a transfer olduğundan beri resmi herhangi bir maçta sarı kırmızılı formayı hiç giymemiş olan Ali Karimi, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen hazırlık kampının göze çarpan oyuncularından biri olmayı başardı. Gençlerbirliği ile oynanan ve Yukatel Kayserispor’un 1 0 kazandığı maçta Kayserispor’un golünü İranlı orta saha attı. Hem antrenmanlardaki performansı hem hazırlık maçında attığı gol düşünüldüğünde geçen sezon Yukatel Kayserispor’un bir kez bile sahaya süremediği oyuncu bu sene adeta yeni transfer etkisi ve heyecanını yarattı camiada.

Henüz 28 yaşında olan Ali Karimi de 2022 23 futbol sezonu için en az Kayserispor taraftarının kendisi için duyduğu heyecanı duyuyor. İranlı oyuncu 1 seneyi boşa geçirdiği kariyerindeki kaybı bu seneki performansıyla telafi etmeyi amaçlıyor. Kayserispor teknik patronu Çağdaş Atan da Ali Karimi’nin hem istediğinden hem de performansından fazlasıyla memnun durumda. İran milli futbol takımının da 13 kez formasını giyen Ali Karimi, bu sene transfer yasakları yüzünden altyapıdan pek çok genci A takıma alan Yukatel Kayserispor’a tecrübesiyle de büyük katkılar sunabilecek bir isim.

Ali Karimi

Erciyes Kampı Tamamlandı

Bu arada Yukatel Kayserispor’un Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi‘nde süren hazırlıkları tamamlandı ve oyuncular Kurban Bayramı nedeniyle izne ayrıldılar. Bayramın ardından Kayserispor’un tesislerinde toplanacak olan takım 2. etap hazırlık çalışmalarına başlayacak. Oldukça keyifli ve verimli bir kamp dönemini geride bırakan takımda özellikle teknik ekip Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne hayran kaldı. Hem konumu, hem imkanları ile Türkiye’nin en iyi sezon hazırlık bölgelerinden biri olan tesisin gelecek yıllarda çok daha kıymetli hale geleceği öngörülüyor.