19 Mayıs 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Uzatma Dakikalarında Bulduğu Gollerle Tur Atladı

Türkiye Kupası üçüncü tur heyecanına 2 Kasım 2023 Perşembe günü oynanan maçlar ile devam edildi. O maçlardan birisinde Kayserispor ile Iğdır FK karşı karşıya geldi. Saat 20.00’de başlayan maça RHG Enertürk Enerji Stadyumu ev sahipliği yaptı. Maçı Ozan Ergün yönetti. Gelin, bu maçta yaşananlara bir göz atalım!

Kayserispor Sahaya Nispeten Güçlü Bir Kadro ile Çıktı

Sarı kırmızılı takım, geçtiğimiz sezonun başından bu yana transfer yasağı gibi ciddi bir sorun ile uğraşıyor. Her ne kadar böylesine ciddi bir sorun var olsa da takımın 2023 – 2024 sezonuna da Süper Lig’de başlamayı başardığını dile getirmeliyiz. Çağdaş Atan, sezon başında takımın teknik direktörü idi. Fakat, alınan başarısız sonuçlar ve kulübün içerisinde bulunduğu durum, Çağdaş Atan’ın görevden alınmasına neden oldu. Takımın başına Recep Uçar getirildi.

Kayserispor, Süper Lig’de istikrarsız bir görüntü çiziyor. Recep Uçar, bu durumun farkında! Deneyimli teknik adam, en azından Türkiye Kupası’nda birkaç tur geçmeyi ve taraftarlarını mutlu etmeyi planlıyordu. Bu yüzden, Iğdır FK maçına bir hayli önem veriyordu. Takımını sahaya 4-2-3-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Onurcan, defansta Ramazan, Kolovetsios, Arif ve Hasan Ali, merkez orta sahada Baran ve Attamah, ileri üçlüde Hayrullah, Yiğit Emre ve Mane, forvette de Bahoken vardı.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kayserispor transfer yasağından muzdarip idi. Ancak, yine de takımın kadro kalitesinin fena olmadığından bahsedebiliriz. Yalnızca bu detay dahi takımı Iğdır FK karşısında favori haline getiriyordu.

Kayserispor

Ev Sahibi Ekip Rakibini Dört Golle Mağlup Etti

Yağmurlu bir Perşembe akşamında bu maçı izlemek adına stadyumu dolduran taraftarlar, Kayserispor’un maçtan farklı bir sonuç ile galip ayrılacağını düşünüyorlardı. Ancak, öyle olmadı. Kayserispor, güncel tarih itibariyle 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Iğdır FK karşısında bir hayli zorlandı. Maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Beklentilerin aksine ikinci yarıda da gol yoktu. Futbolseverler, bu maçın Kayserispor aleyhine kötü bir sürpriz ile sonuçlanacağını düşünmeye başladılar.

Uzatma dakikalarına geçildi. 90 dakika boyunca gol atamayan Kayserispor, uzatma dakikalarında tabiri caizse gol şov yaptı. Perdeyi açan isim Aylton Boa Morte oldu. Bu oyuncu, önce 97’inci, sonra da 100’üncü dakikada attığı iki golle takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı. Kayserispor’un durmaya niyeti yoktu. Sarı kırmızılı takım, 107’inci dakikada Stephane Bahoken’in golüyle farkı üçe çıkardı. Son sözü Miguel Cardoso söyledi. Kayserispor, bu oyuncunun 120’inci dakikada kaydettiği golle maçı 4-0 kazandığını ilan etti.

Aylton Boa Morte Maçın En İyi İsmi Oldu

Kayserispor, Iğdır FK’yı 4-0 yenerken maçın öne çıkan isminin Aylton Boa Morte olduğunu söyleyebiliriz. Otuz yaşındaki oyuncu, maçı iki gol ve bir asist ile tamamladı.