19 Mayıs 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Türkiye Gruptan Nasıl Çıkar?

A Milli Futbol Takımı’mız, EURO 2024 elemeleri kapsamında Hırvatistan ile zorlu deplasmanda karşılaştı.

İtalyan teknik adam Montella ile ilk sınavından 1 – 0’lık galibiyetle çıkan milliler EURO 2024’e katılma konusunda dev bir adım attı. Peki, millilerin grubunda son durum ne? A Milliler gruptan nasıl çıkar?

HEDEF ALMANYA AVRUPA ŞAMPİYONASI

A Milli Futbol Takımı’mız, yeni teknik direktör İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella yönetiminde zorlu Hırvatistan deplasmanına konuk oldu. Bir maçı eksik olmasına rağmen averajla önümüzde liderlik koltuğunda haftaya giren Hırvatları Opus Arena’da oynanan mücadelede Barış Alper Yılmaz‘ın 30. dakikadaki golüyle 1 – 0 yenen Ay Yıldızlı ekibimiz 3 puanın sahibi oldu. Bu sonucun ardından milliler D Grubu’nda zirveye yerleşti.

Gruptaki diğer maçta ise D Grubu’nun son sırasındaki Letonya, gruptan çıkmayı hedefleyen Ermenistan’ı 2 – 0’lık skorla mağlup etti. Letonya’nın bu galibiyeti, A Milli Takım’ımıza yaradı.

TÜRKİYE ÖNCEKİ MAÇLARDA NELER YAPTI?

Gruptaki ilk maçında 25 Mart 2023 tarihinde Ermenistan ile deplasmanda karşılaşan Ay Yıldızlılar rakibini 2 – 1 mağlup etmişti.

28 Mart 2023’te oynanan 2. maçında Hırvatistan’ı evinde ağırlayan milliler maçı 2 – 0 kaybetmişti.

16 Haziran’da Letonya’yı deplasmanda 3 – 2 deviren Türkiye, 19 Haziran’da Galler ile iç sahada oynadığı maçtan da 2 – 0 galip ayrıldı.

8 Eylül’de sahamızda Ermenistan’la oynadığımız maçta ise milliler rakibiyle 1 – 1 berabere kaldık.

15 Ekim Pazar günü Letonya ile kendi sahasında karşılaşacak olan Ay – Yıldızlılar, 21 Kasım 2003 Salı günü deplasmanda oynayacağı Galler maçı ile elemeleri tamamlayacak.

Vincenzo Montella ile ilk sınavından zorlu Hırvatistan deplasmanındaki 1 – 0’lık galibiyetle çıkan A Milli Futbol Takımı’mız Hırvatistan’ın ardından Letonya ve Galler ile oynadığı maçları da kazandığı takdirde diğer sonuçlara bakmaksızın EURO 2024 vizesini alacak.

Milli Takım önündeki Letonya maçını kazanır da son maçını Galler’e kaybederse 16 puanda kalacak ve Hırvatistan’ın tüm maçları kazandığı senaryoda 2. olarak finallere gitmeye hak kazanacak. Bu denklemde, Hırvatistan’ın 15 Ekim’de Galler’le ve Galler’in ise 18 Kasım’da Ermenistan’la ve oynayacağı maçlar da bizim için büyük önem taşıyor.

Lider olarak çıkmanın avantajı ise, torbaları belirleyecek olan tabloda ilk 10’da kalmamızı sağlayacak olması. Grubu lider tamamlamamız turnuvaya 1. yada 2. torbadan katılmamızı sağlayacak. İkinci olmamız durumunda ise, en iyi ikinci olmadığımız takdirde, 3. ve 4. torbada yer almamız kesin.

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA? İŞTE D GRUBU PUAN DURUMU

1- Türkiye / 16 puan (7 maç)

2- Hırvatistan / 10 puan (6 maç)

3- Ermenistan / 7 puan (6 maç)

4- Galler / 10 puan (6 maç)

5- Letonya / 3 puan (7 maç)