19 Mayıs 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Arda Güler Sevilla Maçının Kadrosuna Alınmadı

Türk futbolunun son dönemde yetiştirmiş olduğu en büyük yeteneklerden birisi de Arda Güler! 2005 doğumlu oyuncu, 2019 yılının Şubat ayında Fenerbahçe altyapısına transfer olarak kariyerinin belki de en önemli adımını attı. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. 2021 – 2022 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Vitor Pereira, henüz 16 yaşında olmasına aldırış etmeden Arda Güler’i A takıma çıkardı. Genç oyuncu, hem 2021 – 2022 hem de 2022 – 2023 sezonunda oldukça iyi bir performans ortaya koydu.

Genç Oyuncunun Yeni Adresi Real Madrid Oldu

2022 – 2023 sezonunun ikinci yarısında ortaya koyduğu futbol ile adından söz ettiren Arda Güler’in talipleri her geçen gün artıyordu. Genç oyuncu, sezonun tamamlanmasının ardından milli takım kampına katıldı. Galler ile oynanan maçta harika bir gol kaydetti. Bu gol, o gece sosyal medyada çok konuşuldu. Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano da golden bahsetti.

Arda Güler ile en başlarda Ajax ve Sevilla ilgileniyordu. Genç oyuncunun ailesinin Ajax’a sıcak baktığı ve Amsterdam’da yaşamayı tercih ettiği söyleniyordu. Arda Güler, herhangi bir sürpriz olmadığı takdirde Ajax’a imza atacaktı. Fakat, o sürpriz gerçekleşti. Devreye Barcelona ve Real Madrid girdi. İki İspanyol kulübü, oyuncuyu kadrolarına katmak adına birbirleri ile yarıştı. Bu yarıştan galip çıkan taraf Real Madrid oldu. Eflatun beyazlı kulüp, Arda Güler’i yirmi milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Onunla uzun süreli bir sözleşme imzaladı.

Arda Güler Sakatlık Sorunu ile Karşı Karşıya Kaldı

Henüz 18 yaşındaki oyuncunun Real Madrid’e transfer olması çok büyük bir olaydı. Temmuz ayında Real Madrid’e imza atan oyuncu için işler pek yolunda gitmedi. Arda Güler, kısa süre içerisinde sakatlık geçirdi. Eflatun beyazlı takımın idman temposuna dayanamadı. Dizinden operasyon geçirmek zorunda kaldı. Sahalardan iki ay süre ile ayrı kaldı. Eylül ayının sonunda takım ile çalışmalara başladı. Fakat, bir kez daha sakatlandı. Oyuncunun sahalardan üç hafta uzak kalacağı açıklandı.

Arda Güler, milli ara boyunca tedavi gördü. Ekim ayının son günlerinde olduğumuz şu dönemde sakatlığını atlatarak yeniden takım ile idmanlara başladı. Futbolseverler, genç oyuncunun sahalara ne zaman döneceğini merak ediyorlardı.

Carlo Ancelotti Oyuncunun Hazır Olmadığını Düşünüyor

La Liga’da onuncu hafta başlıyor. Güncel tarih itibariyle, liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, onuncu haftada deplasmanda Sevilla ile karşı karşıya gelecek. 22 Ekim 2023 Pazar gününün programında yer alan bu maça Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu ev sahipliği yapacak. Real Madrid, 20 Ekim 2023 günü internet sitesinden maç kadrosunu açıkladı. Futbolseverler, Arda Güler’in de bu kadroda olmasını bekliyorlardı. Fakat, Carlo Ancelotti, genç oyuncunun henüz hazır olmadığını düşünüyor. Arda Güler, Sevilla maçının kadrosunda kendisine yer bulamadı. Oyuncunun Real Madrid formasını ne zaman giyeceği hakkında net bir yorum yapmak güç!