2 Mayıs 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor ’da Kötü Gidişat Sürüyor

Son dönemde istikrarsız performansıyla dikkat çeken Kayserispor Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Fatih Karagümrük’e konuk oldu. Son haftalarda savunmada yaşadığı problem Karagümrük karşısında da sürdüren sarı kırmızılı ekip, sahadan 3-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Emre Mor hat trick yaptığı karşılaşmada yıldızlaştı.

4 Maçlık Mağlubiyet Serisi

Ligin başarılı savunma takımlarından olma yolunda ilerleyen Sarı kırmızılı ekip, son haftalarda güçlü rakiplerine karşı zaman zaman üstünlük kursa da takım savunmasındaki sorunlar sebebiyle kalesini gole kapatmakta güçlük çekiyor. Üst üste aldığı mağlubiyetlerin ardından alt sıralara girilen sarı kırmızılılar, 30. haftayı 38 puan ile 14. sırada tamamlarken düşme hattındaki Altay’ın dokuz puan üzerinde yer aldı. Galibiyet hasretine dört maça çıkaran Kayseri takımı, aynı zamanda bu süreçte o dört maçlık mağlubiyet serisi yaşadı. Son dönemde birbirinden zorlu rakiplere karşı maçların belirli periyotlarından  hem oyun hemde skor olarak üstün gelmeyi başaran sarı kırmızılı ekip, uzun bir aranın ardından Karagümrük karşısında hem oyun hem de skor olarak zorluk gösteremedi ve Aralık ayındaki Gaziantep  FK maçından sonra ilk kez gol sevinci yaşayamadı.

Erken Gelen Gol Kayserispor’u Bozdu

kayserispor

Maça baskılı başlayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan ilk 15 dakika kendi yarı sahasına hapsolan Kayseri takımı, Emre Mor’un erken gelen golüyle birlikte takım savunması disiplininden koptu. İki takımında bolca geniş alanları değerlendirmeye çalıştığı bölümde formda olan Emre Mor fark yaratırken, uzun mesafeli paslarda veya savunma arkasına atılan toplarda isabet bulamayan Sarı kırmızılı ekip, hücuma çıkmakta zorlandı. Orta sahanın üstünlüğünü rakibinin kaptıran Kayseri takımı, kalesinde üst üste pozisyonlar verdi ki bu bölüm geçtiğimiz haftalarda yaşadıkları problemlere benziyordu. Onur Bulut’un ekstra bindirmeleriyle  hücumda varlık gösterirken, sağ kenar dışında üstün olduğu bir bölüm olmadı. Kalesinde gördüğü 2.golden sonra temposu düşen Sarı kırmızılı ekip, ilk yarının sonuna kadar üretkenlikten uzak kaldı.

2.yarıda topun hakimiyetini tamamen eline alan Sarı kırmızılılar, ikinci devrede  %70 topla oynarken, rakip kaleye çektiği 9 şutta 3 isabet buldu. İlk yarıda 0.65 xG üreten Sarı kırmızılılar, ikinci yarıda oyunun hakimi gibi gözükse de 0.56xG ürettti. Bu da Kayserispor ’un toplu oyundaki zaafını açıklar nitelikteydi. Erken gelen goller ve 2.yarıda  savunma yapan rakibine karşı pozisyon üretmekte zorlanan Kayseri takımı, Karagümrük karşısında önceki 3 mağlubiyetine göre daha verimsiz bir oyun ortaya koydu.

31.Haftada Rakip Fenerbahçe

Milli aradan sonra 31. Haftada Fenerbahçe ile evinde karşılaşacak olan Sarı kırmızılı ekip, zorlu bir sınav verecek. Son dönemdeki kötü gidişat ile birlikte düşme hattına yaklaşan Sarı kırmızılılar, formda rakibi karşısında puan hasretini sonlandırmak isteyecektir. Fenerbahçe ise ligin güçlü ekiplerinden Konyaspor’a karşı geriden gelerek kazandı. Bu galibiyet Sarı lacivertlileri Şampiyonlar Ligi için motive ederken, yeniden küme düşme hattına gerileyen Kayserispor için zorluk seviyesini artırdı.