24 Ekim 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Kendi Şehrinde Çok Başarılı

Yukatel Kayserispor, son dönemde Spor Toto Süper Lig’de teknik direktörü Hikmet Karaman liderliğinde düşüş trendine girdi ve küme düşme hattına yaklaştı.

Sarı kırmızılı Kayseri temsilcimiz bilhassa Mart 2022 fikstüründe karşısına çıkan zorlu rakiplerle yaptığı maçlardan ne yazık ki puan dahi çıkaramadı.

Oysa teknik direktör Hikmet Karaman önderliğinde 2022 yılı çok iyi başlamıştı. Ocak transfer döneminde takıma katılan Abdülkadir Parmak ve Bertolacci gibi isimler başta olmak üzere, transferler taraftarları heyecanlandırmıştı.

Üstelik bu transferler sadece kağıt üzerinde değil yeşil sahada da katı vermeye başlayınca Yukatel Kayserispor camiası “acaba Avrupa kupaları potasına girebilir miyiz?” diye düşünmeye başlamıştı.

Ancak ne yazık ki beklenen olmadı. Üst üste gelen mağlubiyetler taraftarın canını feci şekilde sıktı. Yine de Kayseri’de takımlarını desteklemeye gelen sarı kırmızılı formalı taraftarlarımız, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de Kayseri’den genellikle yüzleri gülerek ayrılan taraf oldular.

Ateş Yakın Ama Yakmıyor

kayserispor

Teknik direktör Hikmet Karaman liderliğindeki Yukatel Kayserispor, Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda geride kalan 30 haftada istikrarı çoğu noktada yakalayamadı. Bu sezon çıktığı maçlarda %33’lük bir galibiyet oranı tutturan sarı kırmızılı takım, bu oranın neticesinde 10 galibiyet ve 8 beraberlik aldı.

Geri kalan 12 maçta ise sahadan boynu bükük ayrılan Yukatel Kayserisporlu futbolcular, tüm bunların bir sonucu olarak takımın hanesine 38 puan yazdırabildiler. Bu 38 puan, sarı kırmızı Kayseri temsilcimizi Spor Toto Süper Lig puan tablosunun 15’inci sırasına getirdi. Ligin bitimine 8 hafta kala 15’inci sırada olmak demek küme düşme ateşinin hissedilmesi anlamına geliyor.

Buna karşın küme düşme potasının üst sınırında bulunan Altay ile arada 9 puanın olması, böyle bir riskin az olduğunu gösteriyor.

Kayserispor İç Sahada Bir Başka

Teknik direktör Hikmet Karaman ve öğrencilerinin genel performansları bu sezon özelinde istikrarsız olsa da iç sahadaki maçlarda taraftarların yüzü büyük ölçüde gülüyor.

Öyle ki toplam puan tablosunda Spor Toto Süper Lig’in 15’incisi olan takım, iç saha puan tablosuna bakıldığında çok daha iyi durumda.

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda iç sahada toplamda 15 maça çıkan takım, bu maçlarda 9 kez galip gelip 3 tane de beraberlik aldı. Bu sonuçlarla 2,00 puan ortalamasını tutturan sarı kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig iç saha puan tablosunda 15 rakibini geride bırakarak 5’inci sırada yer aldı.

İç sahada 30 puan toplayan teknik direktör Hikmet Karaman ve öğrencileri, bu alanda da Spor Toto Süper Lig’in zirvesinde bulunan Trabzonspor’dan sadece 7 puan geride kaldı.

Hal böyleyken takımın genel puan tablosunda 15’inci olması ise deplasmanlarda gösterilen ve bambaşka bir yazının konusu olacak performansa bağlı. Başka bir ifadeyle takım Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadyumu’nda gösterdiğini dışarıda da gösterebilse belki de şu anda Avrupa kupası hesaplarının tam ortasında olabilirdi…