29 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Shakhtar Donetsk Belçika Deplasmanından Üç Puan ile Dönüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta maçları tüm hızıyla devam ediyor. 4 Ekim 2023 Çarşamba gününün programında yer alan maçta Royal Antwerp ile Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geldi. TSİ 19.45’te başlayan maça Olimpic Lluis Companys ev sahipliği yaptı. Rade Obrenovic’in yönettiği maçın detaylarına yakından bakmaya ne dersiniz?

Shakhtar Donetsk Üç Puandan Başka Bir Şey Düşünmüyordu

Takdir edersiniz ki, Shakhtar Donetsk, Ukrayna’nın en popüler takımlarından birisi! Bilhassa Mircea Lucescu döneminde hem ligde hem de Avrupa’da önemli başarılar elde Shakhtar Donetsk, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş dolayısıyla zor günler geçiriyor. Ukrayna ekibinin çok ciddi güç kaybına uğradığını söyleyebiliriz. Takımı, güncel tarih itibariyle, Patrick van Leeuwen çalıştırıyor.

Shakhtar Donetsk’in hedefi bu maçı kazanmak ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma hedefini diri tutmak idi. Patrick van Leeuwen, takımını sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıkardı. Kalede Riznyk, defansta Konoplya, Rakitskyi, Matvienko ve Azarovi, ön liberoda Stepanenko, orta sahada Zubkov, Sudakov, Nazaryna ve Kryskiv, forvette de Sikan vardı.

Royal Antwerp Saha ve Seyirci Avantajını Kullanmayı Hedefliyordu

Belçika’nın pek fazla popüler olmayan takımlarından birisi olarak bilinen Royal Antwerp, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alıyor. Takımı, güncel tarih itibariyle, Mark van Bommel çalıştırıyor. Bir dönemin ünlü futbolcusu olan günümüzde teknik direktörlük yapan Mark van Bommel, takımını sahaya 4-3-3 ofansif dizilişi ile çıkardı. Kalede Butez, defansta Bataille, Alderweireld, Coulibaly ve Wijndal, merkez orta sahada Keita, Vermeeren ve Ekkelenkamp, ileri üçlüde Muja, Janssen ve Balikwisha vardı. Futbolseverler, her iki takım arasındaki kadro kalitesinin benzer seviyede olduğunu düşünüyorlardı. Bu durum, maçın seyir zevkini arttırıyordu.

Royal Antwerp İlk Yarısını Önde Tamamladığı Maçı Kaybetti

Günün ilk maçını izlemek adına ekran başına geçenlerin tek beklentisi bol gol idi. Royal Antwerp, maça daha iyi başlayan taraf oldu. Ev sahibi ekip, henüz üçüncü dakikada attığı golle öne geçti. Arbnor Muja, takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. Royal Antwerp’in durmaya niyeti yoktu. Dakikalar 33’ü gösteriyordu. Michel – Ange Balikwisha, takımının ikinci golünü kaydetti. Royal Antwerp, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Futbolseverler, Shakhtar Donetsk’in bu maçı kaybedeceğini düşünüyorlardı. Ukrayna ekibinin 2-0 geriye düştükten sonra bu maçtan puan çıkarması imkansız gibi duruyordu. Ancak, öyle olmadı. Danylo Sikan, 48’inci dakikada farkı bire indiren gole imzasını attı. Shakhtar Donetsk, 71’inci dakikada Yaroslav Rakitskyi’nin serbest vuruştan attığı golle beraberliği yakaladı. Bir anda maça ortak olan Ukrayna ekibi, 76’ıncı dakikada Danylo Sikan’ın golüyle öne geçmeyi başardı. Maçı da 3-2 kazandı.

Royal Antwerp, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçı 3-2 kaybederek gecenin belki de en büyük sürprizine imza attı.