29 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Olimpiu Morutan İddiası

Transfer tahtası kapalı olan ve hazırlıklarını transfer tahtası hiç açılmayacakmış gibi sürdüren Yukatel Kaysersipor’da transfer tahtasının açılma ihtimali doyunca basında pek çok isim de Yukatel Kayserispor için yazılmaya başlandı. Bu isimlerden sonuncusu ise Galatasaray’ın Romanyalı genç kanat oyuncusu Olimpiu Morutan.

Olimpiu Morutan ismi kısa süre önce sosyal medya kaynaklı haberlerde Hatayspor için de yazılmaktaydı ama bilindiği kadarıyla bu konuda Hatayspor tarafından resmi bir girişimde bulunulmadı. Geldiğinden beri bekleneni veremeyen ve Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk’un da gözüne girmeyi başaramayan Morutan’ın Galatasaray tarafından herhangi bir kiralama ücreti talep edilmeden kiralık gönderileceği neredeyse kesin gibi, ve artık Hatyspor ile beraber adı anılan diğer takım ise Yukatel Kayserispor.

Olimpiu Morutan Büyük Umutlarla Gelmişti

Fatih Terim önderliğindeki Galatasaray’da 3 yıllık planlama söylemiyle ara transfer döneminde genç oyunculara yönenilmiş ve Romanya’dan Cicildau ile beraber Olimpiu Morautan transfer edilmişti. Kendisi için 4.1 milyon avro bonservis ücreti ödenen 22 yaşındaki hücum oyuncusu Galatasaray forması ile zaman zaman saman alevi gibi parlasa da genel olarak beklenen performansı sergileyememişti.

Fatih Terim’in takımdan ayrılmasından sonra yerine gelen İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent’in adeta yüzüne bakmadığı Morutan, zamanla hem formunu hem de özgüvenini iyice yitirerek süre bulduğu anlarda sahada çok silik bir görüntü vermişti.

Sezon başında takımı emanet ettiği Okan Buruk önderliğinde yeni sezon hazırlıklarına başlayan Galatasaray’da oynana ilk hazırlık maçında SK Strum Graz karşısında süre bulan Olimpiu Morutan yaptığı basit top kayıpları ve isteksiz tavırlarıyla sarı kırmızılı taraftarların hedefi olmuştu. Performansı ile Okan Hoca’dan da geçerli notu alamayan Romanyalı hücum oyuncusun yaşı düşünüldüğünde kendisinin bonservisi ile gönderilmesi Galatasaray’ın gündeminde olmamakla beraber oyuncunun kiralık gönderilmesine neredeyse kesin gözle bakılıyor. Galatasaray ile 2026 yazına kadar sözleşmesi olan Morutan’ın Türkiye’de Süper Lig’de oynayabileceği bir takıma gitmesinin isteyen Galatasaray geçen yıl Yunus Akgün’de yaşadığı olayı Morutan ile de tekrarlamak istiyor.

Galatasaray’da forma şansı bulamayan ve Adana Demirspor’a kiralanan Yunus Akgün orada gösterdiği performansla hem tecrübe kazanmış hem de değerini artırmış ve hatta Avrupa’dan teklif almıştı. Benzer formülü Olimpiu Morutan ile de uygulamak isteyen Galatasaray, oyuncu için herhangi bir kiralama bedeli talep etmeden oyuncusunu düzenli oynayabileceği bir takıma yollamanın derdinde. Transfer tahtasını açabilse bile transfere para harcamak istemeyen Kayserispor için Morutan iyi bir seçenek gibi duruyor.

Olimpiu Morutan Kayserispor

Transfer Tahtası Açılır mı?

Her ne kadar teknik direktör Çağdaş Atan transfer tahtasının açılmayacağı senaryoya göre plan yaptığını söylese de ve Başkan Berna Gözbaşı da mevcut kadroyu korumanın en büyük transfer olduğunu iddia etse de kapalı kapılar ardında Kayserispor yönetiminin transfer tahtasını açmak için yoğun çaba harcadığı ve transfer tahtasının açılması halinde ise takıma en az 2 3 takviye yapılması konuşuluyor. Bu doğrultu da belirli bir aşama kaydeden yönetimin transfer tahtasını açma ihtimali kesinlikle var. Dolayısıyla Morutan Kayserispor birlikteliği basit bir dedikodunun ötesinde bir iddia olarak masada duruyor.