19 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor’un Yıldızı İlk 11’e Yerleşiyor

Ara transfer döneminde yaptığı transferlerle adından söz ettiren Kayserispor, bu sezonu ilk 10’un içerisinde bitirerek gelecek sezona daha umutlu bakmayı hedefliyor. Sarı Kırmızılılarda birçok oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte kadro daha da güçlenirken, bu transferlerden birisi ve futbolseverleri de en çok şaşırtanı olan Mert Çetin’in Hatayspor ile oynanacak zorlu maçta ilk 11’de görev alması bekleniyor.

Savunmada Değişim

Bu sezon Süper Lig’de geçtiğimiz sezona göre çok daha iyi bir performans sergileyen Kayserispor, olduğu yerde kalıcı hale gelebilmek adına kadrosuna ara transfer döneminde oldukça önemli isimleri eklemeyi başarmış ve taraftarlarını da oldukça heyecanlandırmıştı.

Trabzonspor’dan Abdülkadir Parmak, Fatih Karagümrük’ten Andrea Bertolacci ve Hellas Verona’dan Mert Çetin’i transfer eden Kayserispor’da özellikle Mert Çetin’in transferi alkış toplamıştı.

Hem geçen sezonun devre arasında hem de bu sezonun başında birçok büyük takım tarafından istenen ancak takımı Hellas Verona’nın ikna edilememesi nedeniyle İtalya’da kalan oyuncuyu ara transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna katmayı başaran Kayserispor, bu transferle birlikte savunmada derinliği arttırdı ve kaliteyi de yükseltti.

Kayserispor’un 15 günlük ara verilmeden önce oynadığı Kasımpaşa maçında Andrea Bertolacci ve Abdülkadir Parmak süre almasına rağmen Mert Çetin COVID-19 tedbirleri gereğince bir süre daha beklemek zorunda kalmış ve taraftarlar da yetenekli savunmacının ne zaman kadroya yerleşeceğini merakla beklemeye başlamıştı.

İşte o haber geldi ve lige verilen 15 günlük aradan sonra Hatayspor ile karşılaşacak olan Kayserispor’da teknik direktör Hikmet Karaman’ın yeni transferini ilk 11’de değerlendireceği öğrenildi. Bu haber de taraftarları olabildiğince mutlu etti.

Varol Taşar İddiası

Mert Çetin ile alakalı yaşanan bu gelişmeden sonra gözünü yine transferden gelecek haberlere çeviren Kayserispor taraftarları adına heyecan verici bir gelişme daha yaşandı.

Bu ara transfer döneminde kadrosuna başka bir ekleme yapmaması beklenmesine rağmen yine de olabilecek fırsat transferlerini de değerlendireceği düşünülen Kayseri temsilcisiyle alakalı olarak basına yansıyan son haberlerde Kayserispor’un Varol Taşar ile ilgilendiği yazıyor.

Gurbetçi futbolculardan birisi olan ve İsviçre temsilcisi Luzern’de forma giymeye devam eden oyuncuyla alakalı olarak girişimlere başladığı iddia edilen Kayserispor’un 25 yaşındaki kanat oyuncusunu kadrosuna katmayı planladığı ifade ediliyor.

Orta sahada en çok sağ kanat bölgesinde forma giyen Varol Taşar’ın İsviçre temsilcisi Luzern’de istediği kadar süre alamamış olması ve İsviçre temsilcisinin de kadrosunda bir hayli oyuncu bulunması nedeniyle bu transferin gerçekleşmesine muhtemel gözle bakılırken, konuyla alakalı detaylara ulaşılabilmiş değil.

İsviçre’nin değerli altyapılarından Old Boys’a transfer olduktan sonra yarım sezon Aydınspor 1923 forması giyen Varol Taşar, sezon başında bir Servette’den Luzern’e 380 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu.

25 yaşındaki oyuncu bu sezon forma giydiği 22 resmi maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.