19 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor’un Düşüşü Devam Ediyor

Ligin 8. Haftasında 2 Ekim tarihinde oynanan ve çekişmeli geçmesi beklenen Kayserispor-Trabzonspor maçı Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bakasetas’ın gollerinin damga vurduğu maçta iki takım da karşılıklı fırsatlar bulduysa da daha iyi değerlendiren taraf Trabzonspor oldu ve namağlup unvanına devam etti.

Kayserispor, bu sonuçla birlikte Galatasaray karşısında aldığı iyi galibiyetten sonra çıktığı 2 maçta 5 puan kaybetmiş oldu.

Kayserispor’un Düşüşü Devam Ediyor

Kayserispor’un Defoları

Galatasaray karşısında iyi bir galibiyet aldıktan sonra Giresunspor karşısında sahadan silinen ve Trabzonspor’da karşısında da mağlup olan Kayserispor’un defoları ortaya çıkıyor. Trabzonspor’un güçlü hücum hattı karşısında çok ciddi defansif hatalar yapan Kayseri temsilcisinin milli arada bu defolarını daha güvenilir bir hale getirmesi alınacak sonuçlar açısından önemli.

Bakasetas’ın attığı ilk golde topu uzaklaştırdıktan sonra donan defans hattı, Trabzon’un kontra ataklarında tam olarak yerleşemeyen ve oldukça fazla alanlar bırakan oyuncular ve takım halindeki konsantrasyon problemi bu maçta alınan mağlubiyetin nedenleri olarak sayılabilir.

Bu noktada Trabzonspor özelinde belirtilmesi gereken durumlardan bir tanesi de Trabzonspor’un maça 18 yaşındaki stoperi Ahmet Can Kaplan ile oyuna başladığı ve Emrah Başsan’ın attığı duran top golünün de bu dezavantajdan kaynaklandığını ifade etmek gerekir.

Teknik direktör Hikmet Karaman hoca, ikinci haftada başına geçerek yükselişe geçirdiği takımının bu yükselişini devam ettirmek istiyorsa Trabzonspor maçının iyi bir tahlilini yapması gerekiyor.

Kayserispor’un Düşüşü Devam Ediyor

Taktiksel Yanılgının Tehlikesi

Kayserispor için Galatasaray maçı hiç kuşkusuz önemli bir moral kaynağı ve flaş bir galibiyet oldu. Ancak bu galibiyetin sürekliliği konusunda bir yanılgıya düşmüş olmaları da oldukça muhtemel. Kayseri temsilcisinin Galatasaray maçından sonra sahaya istenilen performansı yansıtamamış olmasının nedenleri iyice düşünülmeli.

Hatırlanacağı üzere Hikmet Karaman, 2020/2021 sezonunda Ankaragücü’nün de başında ilk periyotta iyi bir performans sergilemiş ancak sonrasında 6 maç üst üste kaybederek küme düşmüştü. Hikmet Hoca’nın takım performansının daha iyi olmasını engelleyen sorunları çözmesi durumunda, Kayserispor kalburüstü kadrosu ile ligi geçtiğimiz sezonlardan daha iyi bir noktada bitirebilir.

Tabii bu noktada başkanın ve yönetimin de kadim alışkanlıklarını bırakarak teknik direktörlerine güvenmeleri gerekecek.