29 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Zafer Sarhoşu

Bu sezon Süper Lig’in ikinci yarısında istediği sonuçları alamasa da Türkiye Kupası’nda Yarı Final aşamasına kadar gelebilmiş olmakla teselli bulan Kayserispor’da kara bulutlar dağıldı. Sarı Kırmızılı ekibin Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan sonra Yarı Final aşamasında Süper Lig şampiyonu Trabzonspor’u da turnuva dışına itmesi büyük bir sükse yaratırken, oyuncuların ve teknik direktör Hikmet Karaman’ın kelimelerinden zaferin sarhoşluğu yaşandığı anlaşılıyor.

Büyük Mutluluk

Bu sezon Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oldukça dikkat çeken sonuçlara imza atan Kayserispor, bununla birlikte ligin son haftalarında form grafiğinin düşmesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Kafasını tamamen Türkiye Kupası’na verdiğini net bir şekilde gösteren Sarı Kırmızılı ekip, Yarı Final aşamasında Süper Lig’in şampiyonu Trabzonspor ile eşleşmişti. Bordo Mavili takım karşısında ilk maçı 1-0 kaybetmesine rağmen umudunu saklayan Kayseri temsilcisi, ikinci maçta da çok kötü bir giriş yapmasına rağmen son dakikalarda bulduğu 2 golle maçı 4-2 kazandı ve toplam skorda kurduğu 4-3’lük üstünlükle adını Final aşamasına yazdırdı.

Maç sonunda Başkan Berna Gözbaşı, Teknik Direktör Hikmet Karaman ve oyuncuların açıklamaları basın mensuplarının kameralarına yansırken, tüm paydaşların bu büyük başarıdan çok memnun olduğu görülüyordu.

Özellikle Teknik Direktör Hikmet Karaman oyuncularının gösterdiği başarının tekrar tekrar altını çizdi ve bu başarıyı Kayserispor’dan başka hiçbir takımın gösteremeyeceğini iddia etti. Öte yandan tecrübeli teknik adama hak vermemek de güç görünüyor.

Dile kolay önce Son 16 Turu’nda Fenerbahçe’yi kupa dışına iten Kayserispor, Çeyrek Final aşamasında kupanın son şampiyonu Beşiktaş’ı hüsrana uğrattı. Yarı Final aşamasında artık yolun sonuna geldiği düşünülen Kayseri temsilcisi bu sefer de Süper Lig şampiyonunu kupanın dışına itti. Herhangi bir takımın bir turnuva içerisinde birine bile denk geldiğinde elendiği müsabakalardan alnının akıyla çıkan Kayserispor, bu bağlamda gururlanmakta oldukça haklı.

Rakip Belli Oluyor

Öte yandan Kayserispor’un Final aşamasında hangi takımla eşleşeceğine dair haber de 11 Mayıs akşamı oynanacak Sivasspor-Alanyaspor maçından gelecek.

İki takım arasında Yarı Final aşamasının ilk ayağında Alanya’da oynanan müsabaka, Sivasspor’un 2-1’lik üstünlüğüyle sona ermişti. İki takım bu müsabakadan sonra bir de Süper Lig’de karşı karşıya geldiler ve ikinci maçın provası olarak nitelendirilen bu maç da Sivas temsilcisinin 1-0’lık galibiyetiyle tamamlandı.

Öte yandan Alanyaspor da bu noktaya gelene kadar oldukça iyi mücadele etti ve onlar da Kayserispor gibi bir sürprize imza atmayı hedefleyecekler. Bununla birlikte geriye kalan 3 takımın 3’ünün de Anadolu temsilcileri olmasının verdiği bir mesaj var.

Süper Lig’de Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nda bu 3 takımdan birinin şampiyon olduğu bu sezonun Süper Kupası da yine Trabzonspor ile Türkiye Kupası’nı kazanan takım arasında oynanacak. Uzunca bir aradan sonra ilk kez İstanbul devlerinin kupalarda yer almaması da onların değerlendirmesi gereken bir konu.