19 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Şubat Ayından 7 Puanla Çıktı

Teknik direktör Hikmet Karaman önderliğinde son dönemin en flaş ekiplerinden biri olan Kayserispor, şubat fikstüründe başarılıydı.

Yukatel Kayserispor bu sezon gösterdiği performans ve aldığı puanlarla Spor Toto Süper Lig’in en dikkat çekici takımlarından biri konumunda.

Teknik direktörü Hikmet Karaman önderliğinde bir süredir oyun anlayışını oturtan ve kaliteli ayaklarıyla rakiplerine büyük sıkıntılar çıkaran sarı kırmızılı Kayseri temsilcimiz, Spor Toto Süper Lig’de Avrupa kupalarının hayalini kuran takımlardan biri.

Sarı Kırmızılılar, an itibariyle Spor Toto Süper Lig’de 27 maçı geride bıraktılar. Bu 27 maçta alınan 10 galibiyet 8 beraberlik ve 9 mağlubiyetle hanesine 38 puan yazdıran takımımız, Avrupa kupaları potasının sınırında bulunan Fenerbahçe’den 8 puan geride.

Oynadığı son 11 maçta yalnızca 2 kez mağlup olan ve bu süreçte özellikle Ziraat Türkiye Kupası’ndaki yüksek performansıyla takdir toplayan Yukatel Kayserispor, Şubat 2022 fikstürünü de başarıyla atlamasını bilmişti.

Şubat Fikstüründe Üst Üste Zorlu Rakipler

kayserispor

Spor Toto Süper Lig’in Şubat 2022 fikstüründe teknik direktör Hikmet Karaman ve öğrencileri birbirinden zorlu rakiplerin karşısına çıktılar.

Aralık 2021 ortasından itibaren gelen yenilmezlik serisin 23 Ocak 2022’de Kasımpaşa karşısında kaybeden sarı kırmızılı Kayseri ekibimiz, Şubat 2022’ye yeni bir seri mottosuyla başlamıştı.

Bu amaçla karşılaşılacak rakipler ise Spor Toto Süper Lig’in kalburüstü takımlarından bazıları olacaktı.

Yukatel Kayserispor, Şubat 2022 fikstürünün ilk maçında sahasında Atakaş Hatayspor’u ağırlayacaktı.

Bu maçın ardından ise İstanbul deplasmanında, bu sezon çok kötü bir performans gösteren Spor Toto Süper Lig’in doğal şampiyonluk adaylarından Galatasaray karşısına çıkılacaktı.

19 Şubat 2022 tarihinde sahasında zaman zaman gösterdiği performanslarla dikkat çeken ligin yeni ekiplerinden GZT Giresunspor’u konuk edecek olan Hikmet Karaman ve öğrencileri, asıl en zorlu sınavda Şubat fikstürünün sonunu Trabzon deplasmanında getireceklerdi.

Kayserispor Şubat Ayından Başı Dik Çıktı

Teknik direktör Hikmet Karaman önderliğindeki Yukatel Kayserispor, ocak devre arasında yaptığı nokta atışı transferlerle kadrosunu güçlendirmişti. Mert Çetin, Bertolacci ve Abdülkadir Parmak hamleleri Hikmet Karaman’ı bir hayli memnun etmişti.

Bu transferlerin etkisi daha Şubat 2022 fikstürünün ilk maçından kendini gösterdi. Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanan müthiş maçta ev sahibi ekibimiz atılan 7 golden 4’ünün sahibi oldu ve sansasyonel bir 3 puan aldı.

Bir sonraki hafta ise İstanbul deplasmanında adeta galibiyet elden kaçtı. Maçın büyük bir bölümünü rakibi Galatasaray’dan çok daha üstün oynayan Yukatel Kayserispor, buna karşın 1 puana razı oldu.

19 Ocak 2022’de yine Kayseri’de sahaya çıkan teknik direktör Hikmet Karaman ve ekibinin bu kez rakibi yeşil beyazlı Karadeniz temsilcisi GZT Giresunspor idi. Teknik direktör Hakan Keleş’in ekibi karşısında oyun ve skor üstünlüğünü alan sarı kırmızılı takımımız böylece 3 haftayı 7 puanla başarılı bir şekilde geçti.

Ancak bu namağlup gidiş ne yazık ki Trabzon deplasmanında bitti. Spor Toto Süper Lig’in defacto şampiyonu Trabzonspor, Kayseri ekibimizi 3 – 2 mağlup etse de Hikmet Karaman ve öğrencilerinin özellikle ilk yarıda oynadıkları oyun büyük takdir topladı.