19 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Sivasspor’u Farklı Yendi

Süper Lig’in 19. haftası; 13 Ocak 2023 Cuma günü oynanan iki maç ile başladı. Galatasaray; kendi sahasında Hatayspor’u farklı mağlup etti. Günün bir diğer mücadelesinde Kayserispor ile Sivasspor karşı karşıya geldi. RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda oynanan maçı Arda Kardeşler yönetti. Bu önemli mücadele saat 19.00’da başladı.

Kayserispor; her ne kadar maddi açıdan zor günler geçirse de saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu maçtan üç puan ile ayrılmayı hedefliyordu. Sivasspor ise rakibinin dezavantajlarından yararlanarak kendisi için en olumlu sonucu elde etmeyi istiyordu.

Çağdaş Atan Takımını Sahaya 4-1-4-1 Dizilişi ile Sürdü

Çağdaş Atan; Süper Lig’in genç ama başarılı teknik direktörleri arasında yer alıyor. 42 yaşındaki teknik adam; Kayserispor’u en azından küme düşme hattından uzak tutmayı hedefliyor. Aldığı başarılı sonuçlarla da bunu başaracak gibi duruyor. Kayserispor; Sivasspor karşısında sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile çıktı. Kalede yılların tecrübesi Cenk Gönen vardı. Onur Bulut, Hosseini, Kolovetsios ve Carole; dörtlü defansı oluşturan isimlerdi. Campanharo; önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da tek ön libero olarak görev yaptı. Cardoso, Kemen, Mensah ve Mane; orta sahada görev alan isimlerdi. Gökhan Sazdağı; ileride tek forvet olarak gol arayan isimdi.

Kayserispor’da Emrah Başsan ve İlhan Parlak gibi tecrübeli oyuncuların yedek kulübesinde olması dikkat çekiciydi.

Rıza Çalımbay Hücum Ağırlıklı Bir Kadroyu Tercih Etti

Çok uzun süreden bu yana Sivasspor’u çalıştıran Rıza Çalımbay’ın kulüpteki durumu tartışılıyor. İstikrarsız bir görüntü çizen kırmızı beyazlı takım; en azından Kayserispor’dan puan almak istiyordu. Rıza Çalımbay da tıpkı meslektaşı Çağdaş Atan gibi 4-1-4-1 dizilişini tercih etti. Sivasspor’un kalesini Ali Şaşal Vural korudu. Robin Yalçın, Goutas, Caner Osmanpaşa ve Ziya Erdal; dörtlü defansı oluşturan isimlerdi. Keita; tek ön libero olarak görev yaptı. N’Jie, Ulvestad, Charisis ve Gradel; orta sahada görev yaptılar. Ahmed Musa; tek forvet olarak gol arayan isimdi.

Sivasspor’da Uğur Çiftçi yedekler arasındaydı. Önceki maçlara kaptan olarak çıkan deneyimli oyuncunun Galatasaray’a transfer olma ihtimali bir hayli fazla! Rıza Çalımbay; oyuncuyu maça yedek kulübesinde başlatmayı tercih etti. Uğur Çiftçi; oyuna 90. dakikada girdi.

Kayserispor Gol Olup Yağdı

Kayserispor; her ne kadar maçı kazanmaya daha yakın olan tarafmış gibi gözükse de kimse sarı kırmızılı takımın maça bu kadar hızlı başlayacağını tahmin etmiyordu. Dakikalar 23’ü gösteriyordu. Hosseini; güzel bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Kemen; 31. dakikada farkı ikiye çıkardı. Gökhan Sazdağı; 41. dakikada bir gol daha atmayı başardı. Kayserispor; soyunma odasına 3-0’lık üstünlük ile gitti.

Robin Yalçın; ikinci yarının başında harika bir gole imza atarak farkı ikiye indirdi. Ancak, Kayserispor; 69. dakikada Kemen’in attığı golle maçtan 4-1 galip ayrılmayı başardı.