19 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor Gaziantep Maçında Sessiz Gece

Spor Toto Süper Lig’in 17.Hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor, sahasında Gaziantep FK’yı konuk etti.

Hikmet Karaman önderliğindeki Yukatel Kayserispor, Spor Toto Süper Lig sıralamasında doğrudan rakibi olan Gaziantep FK karşısında galip gelip, hem puan tablosunda rakibini altına almak hem de küme düşme hattındaki takımlarla farkı açmak istiyordu.

Hafta içinde bütün çalışmalarını buna göre yapan Hikmet Karaman ve öğrencileri, ne yazık ki istedikleri sonuçla sahadan ayrılamadılar.

Spor Toto Süper Lig’de son 13 haftayı sadece 3 galibiyet alarak geçen Yukatel Kayserispor için devre arasına girilirken alacağı bu 3 puan altın değerinde olabilirdi.

Geçen hafta Vodafone Park’ta Beşiktaş’a son dakikalarda yediği gollerle mağlup olarak, büyük bir fırsatı elinden kaçıran Yukatel Kayserispor, bu maçı da berabere bitirerek iki haftada 4 puan daha kaybetti.

Oysa Hikmet Karaman takımını sahaya mutlak galibiyet için sürmüştü. Hikmet Karaman’ın, bu maçtaki 11 tercihi ise şöyleydi:

Kalede; Silvio Lung

Savunmada; Onur Bulut, Hosseini, Kolovetsios, Lionel Carole

Orta Sahada; Gustavo Campanharo, Emrah Başsan, İbrahim Akdağ, Kemen, Mame Thiam

Forvette; İlhan Parlak.

Ne var ki Gaziantep FK karşısına çıkan bu 11, Yukatel Kayserispor’a galibiyeti getiremedi.

İşte Spor Toto Süper Lig’in 17.Hafta mücadelesi olan Yukatel Kayserispor – Gaziantep FK maçının ayrıntıları…

Kayserispor Gaziantep Maçında İlk Yarı

Maçın ilk tehlikeli atağını ev sahibi Yukatel Kayserispor yakaladı. Dakika 7’de sol kanattan Kemen’in çevirdiği topu eliyle çelen Gaziantep FK kalecisi Günay’dan seken top arkaya açıldı.

Net pozisyonda sert bir vuruş yapan Emrah Başsan, topu direğe nişanladı. Bu pozisyonu kaçırarak karşılaşmaya golle başlama fırsatını tepen Yukatel Kayserispor’da Hikmet Karaman kahroldu.

Maçın ilk bölümünde özellikle Mame Thiam ve Kemen iş birliğiyle tehlike yaratan taraf Yukatel Kayserispor idi.

Gaziantep FK’nın 3’lü sisteminde, stoper ve orta saha arasındaki boş bölgeyi çok iyi kullanan ikili 7. Dakikadaki pozisyonun yanında, İlhan Parlak’a ofsayt gerekçesiyle iptal edilen çok net bir pozisyon da hazırladılar.

Gaziantep FK ise maçtaki ilk tehlikeli atağını Günay’ın degajında buldu.

Yukatel Kayserispor savunmasının önde olduğunu gören Günay, çok akıllıca bir uzun top vurarak bir anda Furkan’ı defans arkasına kaçırdı.

Silvio Lung ile karşı karşıya kalan Furkan, tecrübeli file bekçisini 14.dakikada geçemedi.

Kayserispor Gaziantep Maçında İkinci Yarı

İkinci yarıya hızlı başlayan Gaziantep FK, 48.dakikada Furkan’ın kaptığı topla çok etkili geldi.

Sol taraftan bindiren Figueiredo, kaleci Lung ile karşı karşıya pozisyonda topun dibine girdi. Buna karşın top kalenin yanından az farkla dışarıya çıktı.

Bu pozisyonun ardından Emrah Başsan’ın ortasında gole yaklaşan ev sahibi, Gökhan’ın kafasında Günay’a takıldı ve mutlak pozisyon kaçtı.

İki takımın da karşılıklı olarak net pozisyonları harcadığı maçın yıldızları kaleciler, kötü performanslarıysa forvetlerden geldi.

Bu skorla Gaziantep FK, 22 puanla 13.sırayı alırken, Yukatel Kayserispor ise 20 puanla 15.sırada yer buldu.