18 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Kayserispor 56 Yaşında

Bugünlerde ekonomik anlamda bazı zorluklarla uğraşan 1 Temmuz 1966 tarihinde kurulmuş Kayserispor 56 yılını doldurdu.

Tarihi

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile Kayseri Belediye Başkanı Osman Kavuncu tarafından bir futbol kulübü kurulması fikrini ortaya atmıştır. O yıllarda Kayseri’de stadyum vardır ancak profesyonel ligde mücadele eden bir Kayseri takımı bulunmamaktadır. Kayseri’yi Türkiye genelinde temsil edebilecek bir takımın eksikliği tüm halkça çekilmektedir. 1965 yılında Türkiye illerindeki amatör takımlardan iki tanesinin birleşip de o şehrin ismiyle anılan bir takım oluşturmaları halinde bu takımın 2. Lig’e alınacağı kararı alındı. Kayseri de 2. Lig’de temsil edilebilmesi için amatör takımları arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Ancak görüşmelerden bir sonuç alınamadı. Sonuç olarak o dönem 2. Lig’de Kayseri ilini temsil eden bir takım yer alamadı.

Kayserispor 56 yıl

Bu olaylardan bir yıl sonra bu kez 3. Lig kuruldu ve aynı şartlarda 3. Lig’e takım alımı başladı. Kayseri ili de bu fırsatı kaçırmamak için takım kurma çalışmalarına hız verdi. Nihayet 1966 yılında Kayseri ilini temsil edecek olan o takım kuruldu. Bu sebeple Kayserispor’un kuruluş tarihi olarak 1966 yılı kabul edilmektedir.

Kayserispor 56 Yılda Neler Başardı

Kayserispor 56 yıllık tarihine Avrupa başarılarını dahi sığdırmayı başarmıştır. Bu 56 yıl boyunca Türkiye Kupası’nın kazanma onurunu da yaşayarak Türkiye’nin ayrıcalıklı takımlarından biri olmayı başarmıştır. Dönemi statüsü gereği 5 takımlı 4 gruptan oluşan Türkiye Kupası grup etabında B grubunda yer alan Kayserispor’un gruptaki rakipleri Şanlıurfa, Fenerbahçe, Gaziantepspor ve Alanyaspor’du. Tek maç üzerinden oynanan grup aşamasında Kayserispor 4 maç sonucunda 2 galibiyet 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeden 8 puanla gruptan çıkmayı başarmıştır.

Grup aşaması sonrasında Gençlerbirliği OFTAŞ ile eşleşen Kayserispor, deplasmanda 0 0 berabere kaldığı rakibini kendi sahasında 2 0 ile geçerek yarı finale kalmayı başarmıştır. Yarı finalde Çaykur Rizespor ile eşleşmiştir Kayserispor. İlk maçta rakibini Rize’de 3 0 ile geçmeyi başaran sarı kırmızılı ekip, rövanşta da hiç zorlanmamış ve bu kez rakip ağlara 4 gol bırakarak 4 1’lik galibiyetle adını finale yazdırmıştır.

Kayserispor 56 yıl 2

Finalde, Galatasaray’ı yenen Gençlerbirliği ile eşleşen Kayserispor 7 Mayıs 2008 yılında Türkiye Kupası final müsabakasına çıkmıştır. Bursa’da oynana final müsabakasının 90 dakikasında gol olmamış, uzatmalara giden maçın uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmamıştır. Penaltılara kalan maçta ilk 5 penaltı sonucunda 4 4’lük eşitlik ortaya çıkınca seri penaltı atışlarına geçilmiş ve nihayet 14. penaltının sonunda Kayserispor Türkiye Kupası Şampiyonu olmayı başarmıştır. Bu sonuçla 2008 2009 sezonunda UEFA Kupası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanan takım Fransız devi PSG ile eşleşmiş ve Kayseri’de 1 2 ile kaybettiği maçın rövanşında dev rakibine sahayı dar etmesine rağmen gol atmayı başaramayıp 0 0 skorla UEFA Kupası’na veda etmiştir.

Kayserispor 56 yıllık tarihinde oynadığı 10 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken attığı 15 gole karşılık kalesinde 10 gol görmüştür.