29 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Hikmet Karaman ve Kariyer Basamakları

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını 13. sırada tamamlayan Yukatel Kayserispor, Hikmet Karaman ile ikinci yarıda daha iyisini yapmak istiyor.

2021-2022 Spor Toto Süper Lig sezonunun 2021 kısmını 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle tamamlayan Sarı Kırmızılılar, ikinci yarıda yapacakları transferlerle daha üst sıraları hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, hedeflerinin kısa ve orta vadede kulübü Avrupa sahnesine taşımak olduğunu söyledi.

Bu anlamda camiaya, taraftara, kadroya ve bilhassa teknik heyete güvendiğini belirten Berna Gözbaşı’nın bu güveni Hikmet Karaman’a yansımış gözüküyor.

Hikmet Karaman’ın Bu Sezonki Performansı

Tecrübeli teknik direktör daha önce Avrupa kulüplerine Anadolu takımlarıyla kafa tutmayı başarmış birisi. Bu sezon Yukatel Kayserispor ile Spor Toto Süper Lig’de 1,33 puan ortalaması yakalayan Hikmet Karaman’ın hedefi bu ortalamayı yükseltmek.

Ayrıca tecrübeli teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası’nda da takımı bir üst tura taşımayı başarmıştı.

Ülkemizde çok uzun süredir teknik direktörlük yapan Hikmet Karaman’ın kariyeri ise ayrılıklar ve yeniden kavuşmalarla dolu. İşte tecrübeli teknik direktörün kariyer yolculuğundan satır başları…

Hikmet Karaman’ın Kariyer Yolculuğu

9 Mart 1960’ta Giresun’da dünyaya gelen Hikmet Karaman futbol kariyerine antrenör olarak başlayan isimlerden.

1991’de 31 yaşındayken Türkspor’da teknik direktörlüğe adım atan zamanın genç teknik direktörü, o zamanlarda çağdaş futbol anlayışıyla dikkat çekmişti.

Bu çıkışıyla kendini Kocaelispor’da bulan Karaman, Alman teknik direktörler akımından ülkemize gelen Reinhard Saftig ile birlikte 17 maçta Kocaelispor’da çalışmış ve çok başarılı olmuştu.

Kocaelispor’daki bu çıkış Reinhard Saftig’e İstanbul kapısını açmıştı. Saftig, takvimler Temmuz 1994’ü gösterirken Galatasaray’ın yeni teknik direktörü olarak açıklanmıştı. Elbette Alman teknik direktör İstanbul’a giderken genç yardımcısı Hikmet Karaman’ı da yanına almıştı.

Galatasaray dönemleri pek parlak geçmeyen ikili sezon sonunda takımdan ayrılsa da Hikmet Karaman ismini futbol dünyasına iyiden iyiye duyurmuştu. Galatasaray’dan Kocaelispor’a yardımcı antrenör olarak geri dönmüştü. Üstelik bu kez teknik direktör bir futbol efsanesi olan Mustafa Denizli idi.

Hikmet Karaman, Mustafa Denizli ile 46 maçta takımın başında çıktı. 1996-97 sezonunda ise ilk kez birinci adam olarak Kocaelispor’u çalıştırdı.

Bu deneyimden sonra Zeytinburnuspor, Erzurumspor, Adanaspor takımlarının başına geçti. 2000/01 sezonunda ise Kocaelispor’a tekrar döndü ve başarılı bir dönem geçirdi.

2 senelik Kocaeli macerasının sonunda ise Çaykur Rizespor, Kayserispor, Ankaragücü, Malatyaspor, Antalyaspor, Gaziantepspor gibi takımların hocalık koltuğuna oturdu.

2012/13 sezonundaki 17 maçlık Bursaspor macerasında 1,65 puan ortalaması yakaladı ve bu onun en yüksek ortalaması oldu. Fakat onu Bursa’da tutmaya yetmedi.

2014/15’te ise kariyerinde en uzun süre görev yaptığı yer olan Çaykur Rizespor’a geçti ve Karadeniz ekibinde 127 maça çıktı.

Rize’den sonra kısa süreli olarak Alanyaspor, Kayserispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü’nü çalıştıran Karaman, sezon başında Kayserispor’a tekrar döndü ve yarım kalan hikayesini tamamlamaya çalışıyor.