29 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

HES Kablo Kayserispor’un Yeni Teknik Adamı

Süper Lig takımlarından biri olan HES Kablo Kayserispor, 1,5 + 1 yılın ardından anlaşmaya vardığı teknik direktörü Dan Petrescu için imza töreninde imzalar atıldı.

HES Kablo Kayserispor’un yeni teknik direktörü Dan Petrescu 22 Aralık 1967 yılında dünyaya geldi. Daha önce forvet pozisyonunda yer alan Rumen futbolcu teknik direktör, profesyonel kariyerine 1985 yılında Steaua Bucuresti kulübünde başladı.

Berna Gözbaşı’dan Genel Değerlendirme

Petrescu, kulüp tesislerinde düzenlenen tören sonrasında kendisini 1.5 + 1 yıllığına sarı kırmızılı takıma bağlandı. İmza törenine katılan kulüp başkanı Berna Gözbaşı, sezona şanssızlıklarla başladıklarını açıkladı. Gözbaşı, takım içerisinde istedikleri durumların gerçekleşmediğine dikkat çekti.

Durum il ilgili, bazen iyi bir kadro kursanız da teknik direktör konusunda şanssızlıklar yaşandığını belirtti. Geçen sene yaptığımız 3-4 teknik direktör değişikliğini bu sene yaşamak istemediklerini söyledi.

Hatta ilk hoca gönderen kulüp de olmak istemediklerini söyledi. Maalesef bu sene de şanssızlıklar yaşadıklarını ilk önce istenilen futbolu göremediklerin değindi.Kayserispor’un hedeflerine vurgu yapan Gözbaşı, geçen sene ligden düşme travmasını yaşadıklarını ve bu sene de yaşamak istemediklerini söyledi. Verdikleri emeklerle takımın çok daha iyi yerlere gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu nedenle teknik adam seçiminde dikkatli davrandıklarını söyledi. Dan Petrescu gibi takımı hedeflerine ulaştıracak bir teknik adam seçtiklerini belirtti.

Gözbaşı, son iki hatadır 6 puan kazandıran Uğur Kulaksız’a teşekkür etti ve Petrescu’nun isteği üzerine Kulaksız’ın da A takıma dahil olduğunu açıklamasına ekledi.

Dan Petrescu Kimdir?

HES Kablo Kayserispor’un yeni teknik direktörü Dan Petrescu 22 Aralık 1967 yılında dünyaya geldi. Daha önce forvet pozisyonunda yer alan Rumen futbolcu teknik direktör, profesyonel kariyerine 1985 yılında Steaua Bucuresti kulübünde başladı.

Daha sonra sırası ile Olt Scornicsti, Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City, Southampton, Natjonal Buvuresti kulüplerinde yer aldı.

Petrescu kendisi için düzenlenen imza töreninden son derece memnun olduğunu daha önc hiçbir yerde bu şekilde karşılanmadığını belirtti. Zor bir görev için HES Kablo Kayserispor’da bulunduğunu ve risk altında olduğunu bildiğini söyledi.

Takımda en çok risk altında olan kişi olmasına karşın riski sevdiğini belirtti. Riski sevmeyenlerin başarılı olamayacağını düşünen başarılı teknik adamın Kayserispor’u toparlaması bekleniyor.