29 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Fenerbahçe Transferde Hareketli Bir Hafta Geçirecek

Fenerbahçe, 2023 – 2024 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar Konferans Ligi ön eleme turunda çıkmış olduğu dört maçı da kazanmasını bildi. Bunun yanı sıra, Süper Lig’deki iki maçını da kazandı. Son olarak, Samsunspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek taraftarlarını sevindirdi. Fenerbahçe’nin bu maçtaki gollerini Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski kaydetti.

Fenerbahçe, yoğun bir haftaya giriyor. Sarı lacivertli takım, 24 Ağustos 2023 Perşembe günü kendi sahasında Twente’yi konuk edecek. Bu maçı kazandığı takdirde Konferans Ligi’nde gruplara kalmak adına son derece önemli bir avantajı eline geçirmiş olacak. Söz konusu maçın rövanşı 31 Ağustos 2023 Perşembe günü Hollanda’da oynanacak.

Gustavo Henrique Takımdan Ayrıldı

Takdir edersiniz ki, Fenerbahçe’nin son derece geniş bir kadrosu bulunuyor. Hatta, güncel tarih itibariyle, Fenerbahçe’nin kadrosunda kırktan fazla oyuncu olduğundan bahsedebiliriz. Yabancı oyuncu sayısı da bir hayli fazla! Fenerbahçe yönetimi, transfer dönemi sona ermeden evvel bu oyuncuların birçoğu ile yollarını ayırmak zorunda!

Takımdan ayrılması beklenen isimlerden birisi de Gustavo Henrique idi. Fenerbahçe, Brezilyalı stoperi geçtiğimiz sezonun başında 1.4 milyon Euro karşılığında kiralamıştı. Ayrıca, sezon bitiminde oyuncunun bonservisini 1.4 milyon Euro karşılığında almıştı. Bir başka deyişle, Gustavo Henrique, Fenerbahçe’ye 2.8 milyon Euro’ya mal olmuştu. 30 yaşındaki oyuncu, bir sezonluk Fenerbahçe macerasında iyi bir performans ortaya koyamadı. Yaptığı hatalar ile tepki topladı. Bilhassa 8 Ocak 2023 günü oynanan Fenerbahçe – Galatasaray maçının açık ara en kötüsü oldu.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, Gustavo Henrique’yi yeni sezonun kadrosunda kesinlikle düşünmüyordu. Oyuncu, neredeyse transfer döneminin başından bu yana kendisine kulüp arıyordu. Beklenen oldu. Gustavo Henrique, 22 Ağustos 2023 günü resmi olarak Fenerbahçe’den ayrıldı. Brezilyalı stoperin yeni adresi Real Valladolid! İspanyol kulübü, oyuncu için Fenerbahçe’ye 1.2 milyon Euro ödeyecek.

İki İsim Daha Yolcu!

Fenerbahçe’den ayrılan tek isim Gustavo Henrique olmayacak. İsmail Kartal’ın Gaziantep FK ve Samsunspor maçlarının kadrosuna almadığı Miguel Crespo da ayrılmaya hazırlanıyor. Portekizli futbolcu ile Serie A ekiplerinden Genoa ilgileniyor. İtalyanlar, oyuncu için Fenerbahçe’ye 3-4 milyon Euro teklif etmeye hazırlanıyorlar. Ayrıca, Miguel Crespo ile bir Portekiz kulübünün de ilgilendiği gelen haberler arasında!

Miguel Crespo’nun ardından takımdan ayrılması muhtemel bir diğer oyuncu Joshua King! Norveçli oyuncu, yeni transferlerin gelişinin ardından daha az süre alacağının farkına vardı. Bu yüzden, takımdan ayrılmayı düşünüyor. Oyuncuya Sheffield United’ın talip olduğu söyleniyor. Fenerbahçe, bu oyuncunun satışından iki milyon Euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Boubakary Soumare İçin Şartlar Zorlanacak

Fenerbahçe, aradığı ön liberoyu İngiltere’de buldu. Bu sezon Championship’te mücadele edecek olan Leicester City’nin 24 yaşındaki ön liberosu Boubakary Soumare, Fenerbahçe’nin transfer listesinin ilk sırasında yer alıyor.