19 Mart 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Fatih Terim Dört Türk Futbolcunun Gelecek Vaat Ettiğinden Bahsetti

Fatih Terim; Türk futbolunun en önemli isimlerinden birisi! Hem Galatasaray’a hem de milli takıma çok sayıda başarı kazandıran Terim; 2022 yılının Ocak ayından bu yana takım çalıştırmıyor. Deneyimli teknik adam; geçtiğimiz günlerde İtalyan basınına birtakım açıklamalarda bulundu. Gelin, Terim’in yapmış olduğu açıklamalara bir göz atalım!

Fatih Terim İtalya’yı Çok Seviyor

Yeni jenerasyon; Fatih Terim’in 2000’li yılların başında İtalya’da çalıştığını hatırlamayabilir. Deneyimli teknik adam; 2000 – 2001 sezonunda Fiorentina’yı çalıştırdı. Bu takım ile önemli başarılar elde etti. Ancak, kulüp başkanı ile anlaşamadığından dolayı görevinden ayrıldı. 2001 – 2002 sezonuna bir diğer İtalyan kulübü Milan’da başladı. Sezon başında çok sayıda oyuncuyu transfer ettirdi. Ancak, buradaki macerası da kısa sürdü.

Fatih Terim; aradan geçen yirmi yılı aşkın süreye rağmen İtalya’ya büyük sempati duyuyor. Hatta, İtalya’ya aşık olduğunu dile getiriyor. UEFA Şampiyonlar Ligi finali; bu yıl İstanbul’da oynanacak. Fatih Terim; finalde bir İtalyan takımı görmek istediğini belirtti. Hatta, bu kulübün özellikle Milan olmasını istiyor.

Deneyimli Teknik Adam Rafael Leao’yu Övdü

Fatih Terim; İtalyan basınına vermiş olduğu röportajda Milan’ın Portekizli oyuncusu Rafael Leao’dan dan bahsetti. 1999 doğumlu oyuncuya hayran olduğunun altını çizdi. Hatta, bir takım çalıştırsa ve sınırsız bütçesi olsa transfer edeceği ilk oyuncunun Rafael Leao olacağını söyledi. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde futbol piyasasında 100 milyon Euro ve üzeri bonservis bedellerinin varlığına şahit oluyoruz. Fatih Terim; Rafael Leao’nun yüksek bonservis bedelini fazlasıyla hak eden bir oyuncu olduğunu da dile getirdi.

70 Yaşındaki Teknik Adam Dört Genç Futbolcuyu Övmekten Geri Durmadı

Fatih Terim; röportajda önemli noktalara da değindi. Oyuncularının kendisine bir baba gibi yaklaşmasından hoşnut olduğunu dile getirdi. Çalıştığı takımlarda aile ortamı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, asla vazgeçmeyen bir yapısı olduğunu, pes etmemekten büyük bir haz duyduğunu da sözlerine ekledi.

Fatih Terim; röportajın son kısmında Türkiye’deki genç yeteneklerden de bahsetti. Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Arda Güler’in önümüzdeki yıllarda Avrupa’da oynayacak kapasiteye sahip olduğunun altını çizdi. Bilhassa Fenerbahçeli Arda Güler’i altyapıdan bu yana takip ettiğini belirtti.

Fatih Terim Son Olarak Galatasaray’da Çalıştı

Fatih Terim; 22 Aralık 2017 tarihinde Galatasaray’ın başına geçti. Deneyimli teknik adam; 2017 – 2018 ve 2018 – 2019 sezonlarında Galatasaray’ın başında üst üste iki şampiyonluk yaşadı. 2019 – 2020 sezonunda takımı şampiyon olamasa da Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ederek 21 yıllık deplasman galibiyeti özlemine son verdi. 2020 – 2021 sezonunda Galatasaray’ın şampiyonluğu yalnızca bir gol farkıyla kaybettiğini söyleyebiliriz.

2021 – 2022 sezonu; Galatasaray için kötü başlayıp kötü geçti. Fatih Terim; başkan Burak Elmas ile yaşamış olduğu anlaşmazlık dolayısıyla takımdan ayrıldı.