28 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Beşiktaş Trabzonspor Maçını Kazanamayarak Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yarattı

Süper Lig’in 29’uncu haftasının son maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 16 Nisan 2023 Pazar gününün programında yer alan ve Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan maça ilginin bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Beşiktaş maçı kazanmaya daha yakın olan taraftı. Siyah beyazlı takım haftalardan bu yana ligde galip geliyordu. Trabzonspor ise çok uzun süredir galibiyete hasretti. Beşiktaş’ın rahat bir galibiyet alması bekleniyordu. Fakat, 90 dakika 0-0 berabere bitti. Maçın ardından Beşiktaşlı oyuncuların hataları konuşuluyordu.

Kevin N’Koudou Maçın En Çok Eleştirilen İsmi Oldu

Kamerunlu oyuncu 2019 – 2020 sezonundan bu yana Beşiktaş’ta forma giyiyor. Bilhassa Beşiktaş’ın 2020 – 2021 sezonunda elde ettiği Süper Lig şampiyonluğuna büyük katkıda bulunmuştu. Ancak, Kamerunlu oyuncu son iki sezondaki performansıyla ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Beşiktaş yönetimi sözleşmesi 30 Haziran 2023 tarihinde bitecek olan oyuncuya yeni sözleşme önermeme kararı aldı. Oyuncuyu ilk günden bu yana beğenmeyen Şenol Güneş de zorunlu haller dışında N’Koudou’yu kadroya almayı dahi düşünmüyordu.

Beşiktaş Trabzonspor maçına son haftaların formda ismi Cenk Tosun’dan yoksun bir şekilde çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş Kevin N’Koudou’yu maç kadrosuna almak zorunda kaldı. Çünkü, yedek kulübesinde oyuna sonradan girecek ve etki edecek türden oyuncu yoktu.

1995 doğumlu oyuncu Trabzonspor maçına 68. dakikada Rachid Ghezzal’in yerine dahil oldu. Oyuna hareketlilik getirmesi bekleniyordu. Ancak, Kamerunlu oyuncu karşısına çıkan fırsatları iyi bir şekilde değerlendiremedi. Umursamaz tavırları ile tepki topladı. Beşiktaş taraftarları maçın ardından Kamerunlu oyuncuya tepki gösterdiler. Onu Twitter ve Ekşi Sözlük gibi sitelerde eleştirdiler. Şenol Güneş de maçın ardından Kevin N’Koudou’yu hedef aldı. Takımdaki dördüncü sezonunu geçiren bir oyuncunun daha fazla sorumluluk alması gerektiğine dair bir yorumda bulundu.

Jackson Muleka Yine Beklentileri Karşılayamadı

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Kasımpaşa’da kiralık oynayan Jackson Muleka performansıyla fark yaratmıştı. Beşiktaş bu oyuncuyu transfer etmek adına Standard Liege kulübünün kapısını çaldı. 1999 doğumlu oyuncu için Belçika kulübüne 3 milyon 350 bin Euro ödendi. Demokratik Kongolu oyuncu Beşiktaş’a uyum sağlayamadı. Şenol Güneş bu oyuncuyu sol kanatta değerlendirdi. Ancak, top sürme ve adam geçme kabiliyetleri sınırlı olan Muleka bu pozisyonda başarılı olamadı.

Jackson Muleka Trabzonspor maçına yedek kulübesinde başladı. Oyuna 68’inci dakikada dahil oldu. Performansıyla eleştiri konusu oldu. Şenol Güneş 23 yaşındaki oyuncunun biletini kesti. Ona kalan maçlarda forma vermeyi düşünmüyor.

Alexandru Maxim Sınıfı Geçemedi

Beşiktaş devre arasında Gaziantep FK’nın Rumen oyuncusu Alexandru Maxim’i kiraladı. 1990 doğumlu oyuncu şu ana kadar pek süre alamamıştı. Şenol Güneş ona Trabzonspor maçında ilk 11’de görev verdi. Sahada 68 dakika kalan Maxim iyi bir performans ortaya koyamadı.