30 Nisan 2024 Kayserispor - Kayseri de spor haber kaynağı - son dakika haberler

Altay Bayındır’ın Ayrılmaya Niyeti Yok!

Transfer döneminin en hızlı takımı olan Fenerbahçe’de gündemin ilk sırasında kaleci transferi yer alıyor. Yakından takip edenlerin bildiği üzere Fenerbahçe kadrosunu çok uzun süreden bu yana yabancı bir kaleci ile güçlendirmek istiyordu. Bir ara gündeme Manchester United’dan ayrılan David de Gea geldi. Ancak, İspanyol kalecinin isteklerini karşılamak mümkün değildi.

Dominik Livakovic Transferi Bitmek Üzere!

Dominik Livakovic, 2022 Dünya Kupası’nı takip eden her futbolseverin yakından tanıdığı bir isim! Söz konusu turnuvanın yıldızlarından birisi de Hırvatistan idi. Hırvatlar, çeyrek finalde Brezilya’yı penaltı vuruşları sonucunda elemişlerdi. O maçın yıldızı Dominik Livakovic olmuştu. 1995 doğumlu kaleci, penaltılara giden maçın kahramanı olmuştu. Kurtardığı penaltılarla dört milyon nüfusa sahip olan Hırvatistan’ı sevince boğmuştu.

28 yaşındaki kaleci, çok uzun süreden bu yana Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb kulübünde forma giyiyor. Ancak, bu yaz kulübünden ayrılmak istiyor. Dünya Kupası ile beraber artan popülerliğini kullanmayı hedefliyor. Fenerbahçe, yaz başından bu yana Dominik Livakovic ile ilgileniyordu. Hırvat kaleci için kulübüne ilk olarak 6 milyon Euro önerildi. Hırvatlar ise kapıyı 10 milyon Euro’dan açtılar. Haftalar boyu devam eden görüşmelerin ardından tarafların 9 milyon Euro’da anlaştıklarını söyleyebiliriz.

Fenerbahçe, bir ara Dominik Livakovic’den daha iyisini bulabileceğini düşünerek araştırma yapmaya başladı. O dönem Keylor Navas ve David de Gea ile ilgilenildi. Ancak, her iki ismin de Fenerbahçe’ye transferi gerçekleşmedi. Dominik Livakovic’te karar kılındı. Son günlerde Hırvat kaleciye Suudi Arabistan’dan teklif geldiği iddia edildi. Hatta, oyuncuya yıllık 6 milyon Euro önerildiği söyleniyordu. Oyuncunun menajerinin bu teklifi kabul etmeye dünden razı olduğuna dair iddialar vardı. Fakat, 28 yaşındaki kaleci, tercihini Fenerbahçe’den yana yaptı.

Altay Bayındır Forma Savaşı Vermeyi Hedefliyor

2019 – 2020 sezonundan bu yana Fenerbahçe’de forma giyen Altay Bayındır’ın sözleşmesi 30 Haziran 2027 tarihinde sona erecek. Fenerbahçe, oyuncunun sözleşmesini 18 Mart 2023 tarihinde uzatmıştı. Sarı lacivertli kulübün o dönem yabancı kaleci transfer etme gibi bir düşüncesi yoktu. Ancak, aradan geçen dört ayda farklı gelişmeler yaşandı.

Altay Bayındır, Dominik Livakovic’in gelme ihtimalini dikkate alarak Fenerbahçe’den ayrılmayı hedefliyordu. Fenerbahçe, oyuncuyu transfer etmek isteyen kulüplerden 6 milyon Euro talep ediyordu. Altay Bayındır ile Manchester United’ın ilgilendiğine dair iddialar vardı. Oyuncunun menajeri, Fenerbahçe’ye en çok 3 milyon Euro değerinde teklif getirebileceğini söylemişti.

25 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe’de bir sezon daha kalmak istiyor. Geçtiğimiz gün oynanan FC Zimbru maçına ilk 11’de başlayan genç kaleci, Dominik Livakovic ile forma rekabetine girmeyi hedefliyor. Ancak, bu durum, Altay Bayındır’ı olumsuz etkileyebilir. Kendisi, milli takımdaki yerini kaybedebilir. Altay Bayındır, Fenerbahçe’nin kalesini bugüne kadar 142 maçta korudu. Kalesinde 160 gol gördü.